Etra HouseSea Caves

  • Location: Sea Caves
  • 3 levels
  • 4 bedrooms
  • 5 bathrooms
  • 350m2 covered area
  • 12m swimming pool
  • Jacuzzi
  • Game Room or optional Spa area

Standing tall like a ship above the sea and overlooking the bay of Peyia, Etra House is a tribute to transparency and light beneath its monolithic looks. The contemporary villa stands as an ode to the art of living with the elements.

Etra house is located on the hilltops of Peyia, where immaculate volumes and blocks, interplays traditional materials, interior courtyard and vegetation all merge into the swimming pool area that give onto the horizon.

The design set out an ingenious layout that embraces the mild inclination of the land whilst optimizing the views and privacy of the property. The house is designed in a traditional stone and exposed concrete theme with wood cladding to highlight the walls enveloping the front facade and the ground floor bedroom bringing a touch of luxury to the house.

The project is organized under a rectangular pattern that develops around the joint of different courtyards, each of them with a particular character. This allows the entry of natural light and air in every room of the house, while it makes the interior space becomes an extension of the outdoor space.

Built on three floors the villa is made of an assemblage of monolithic blocks that are at times extended with corten strutctures to sooth the summer light, or encircled with fully retractable windows and embellished with solid wood cladding.

The team also designed all the interiors using noble materials such an important use of natural stone, natural oak, marble, that breath extra soul and warmth into the minimalistic villa.

Register your interest

Reach out to us for additional details or to arrange a private tour

    I'd like to receive your occasional newsletter

    To Top